Delavnice

Z OTROKOVO RISBO DO NJEGOVIH ČUSTEV

Delavnica z osebno izkušnjo za vzgojitelje, učitelje in vse, ki se poklicno ukvarjajo z otroki

Otrok še ni zmožen regulacije čustev oz. se ne zmore sam pomiriti, ko je npr. jezen, žalosten … Če nima ob sebi odraslih, ki bi mu pri tem pomagali, lahko svoja čustva odreže, potlači, prevzame krivdo nase, zboli, se neprimerno vede …

POT DO OTROKOVIH ČUSTEV

Delavnica z osebno izkušnjo za vzgojitelje, učitelje in vse, ki se poklicno ukvarjajo z otroki

Otroci se velikokrat znajdejo v stiski, ki je ne znajo opisati z besedami. Posledica tega je slabo počutje, ki se kaže skozi različne čustvene, vedenjske in zdravstvene težave.

PODPORNA SKUPINA ZA OSEBE, KI DOŽIVLJAJO PANIČNE NAPADE
(1. srečanje: torek, 15.11. 2022, v živo (SIJ, Center za svetovalno-terapevtsko pomoč, Ulica Štefana Kovača 3, Beltinci))

Razbijanje srca, hitrejši srčni utrip, znojenje, drhtenje ali tresenje, občutek pomanjkanja zraka ali težkega dihanja, občutek dušenja, bolečina in stiskanje v prsih, slabost v želodcu in trebušne težave, občutek vrtoglavice, negotovosti, omotičnosti ali omedlevice, navali občutkov vročine ali mraza, občutek mravljinčenja po telesu, občutje nerealnosti ali občutje ločenosti od samega sebe, strah pred izgubo kontrole, strah, da se nam bo zmešalo, ali strah oz. občutek, da bomo umrli … Vse to so simptomi paničnih napadov, s katerimi se srečuje veliko ljudi.
Za pomoč ljudem, ki doživljajo panične napade, pa smo v SIJ-u, Centru za svetovalno-terapevtsko pomoč, vzpostavili Podporno skupino za osebe, ki doživljajo panične napade.
Cilji Podporne skupine za osebe, ki doživljajo panične napade:
– razumeti, kako nastane panični napad
– poiskati vzroke zanje
– spoznati, kako v trenutkih panike sprostiti svoje telo
– predstaviti sprostitvene tehnike
– se naučiti, kaj storiti v trenutku, ko slutimo, da se napad približuje
– pridobiti zavedanje, da je stanje paničnih napadov obvladljivo
– dobiti izkušnjo ponovnega nadzora nad sabo
Namen skupine:
– vzpostavitev podporne mreže za osebe, ki doživljajo panične napade
– umestitev problema posameznika v širši kontekst
– podajanje različnih pogledov na določeno tematiko
– omogočiti drugačno izkušnjo in osebnostno zrasti
Skupina bo zaprtega tipa, kar pomeni, da se po prvem srečanju skupina zapre – naknadna priključitev skupini ni mogoča. S tem se ustvari sočuten, zaupen in varen prostor, kjer velja načelo zaupanja – kar v skupini slišim in povem, tam tudi ostane. Skupina sprejme 12 udeležencev.
Na srečanjih bomo iskale odgovore tudi na vaša vprašanja, ki jih ob prijavi lahko pošljete po e mailu, da vas v skupini ne bomo izpostavljali.
Srečanja bodo potekala vsak drugi torek (12 srečanj); 1. srečanje pa bo 15. novembra 2022, od 19.00 do 20.30, v živo, v prostorih centra SIJ, Ulica Štefana Kovača 3, v Beltincih.
Cena posameznega srečanja je 20,00 evrov, celoten ciklus torej stane 240,00 evrov, ki se lahko poravna v celoti, v treh obrokih ali za posamezno srečanje posebej.
Skupino vodim Majda Baligač, magistrica zakonskih in družinskih študijev.
Prijave: info@sij-svetovanje.si ali 051-453-301

Podporna skupina za osebe, ki doživljajo panične napade