Z OTROKOVO RISBO DO NJEGOVIH ČUSTEV

 

Otrok še ni zmožen regulacije čustev oz. se ne zmore sam pomiriti, ko je npr. jezen, žalosten … Če nima ob sebi odraslih, ki bi mu pri tem pomagali, lahko svoja čustva odreže, potlači, prevzame krivdo nase, zboli, se neprimerno vede … vse to z namenom, da se zaščiti pred čustveno bolečino.

Sebe in svoja čustva pa lahko izrazi tudi z risbo. V le-to projicira tisto, kar čuti, pa ne more izraziti in opisati z besedami. To, kar nosi v sebi skrito, postane preko risbe vidno. Ker svojih čustev ne zmore opisati, jih projicira v predmete, osebe, rastline, živali … ki jih nariše in se nato z njimi identificira. S pomočjo tega prepozna, ubesedi, sprejme in izrazi čustva ter pridobiti kontrolo nad situacijo. Tako postane risba medij za prepoznanje otrokovega čustvenega sveta.

Na delavnici bodo v teoretičnem delu predstavljena osnovna čustva, v praktičnem delu pa bodo podrobneje predstavljene terapevtske tehnike risanja, preko katerih pridemo do otrokovih čustev. Delavnica je izkustveno naravnana, kar pomeni, da bodo udeleženci predstavljene tehnike risanja preizkusili najprej na sebi. Pri delu z otroki je namreč zelo pomembno to, da smo najprej v stiku s svojimi čustvi, saj je to pogoj, da lahko pridemo do otrokovih čutenj.  

 

Preko delavnice vam nudimo:

  • izobraževanje preko lastne izkušnje – vse tehnike risanja boste lahko najprej preizkusili na sebi in iz prve roke spoznali, kako delujejo
  • gradivo
  • potrdilo o udeležbi (0,5 točke za napredovanje v nazive strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju)

Delavnica:

  • je namenjena vzgojiteljem in učiteljem ter vsem, ki se poklicno ukvarjajo z otroki
  • traja 8 pedagoških ur

Termin in izvedba delavnice:

– delavnico izvajam za zainteresirano vzgojno-izobraževalno ustanovo (šolo, vrtec) na lokaciji le-te

Cena delavnice na udeleženca: 90,00 evrov.

 

Delavnico vodim Majda Baligač, magistrica zakonskih in družinskih študijev, z nadgradnjo znanja o terapevtski obravnavi otrok ter nadgradnjo znanja iz svetovalno-terapevtskega dela; avtorica knjige Zarja in njena čustva.

Informacije za prijavo: 051-453-301, info@sij-svetovanje.si.

Na delavnico se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali po e pošti info@sij-svetovanje.si (prosim, da ob prijavi preko e pošte navedete ime in priimek, naslov, izobrazbo in ime plačnika (vaše ime ali ime šole/vrtca (v primeru, ko bo šola/vrtec plačnik delavnice)).

Z otrokovo risbo do njegovih čustev