Svetovalno terapevtski center Sij

O CENTRU

V našem centru ponujamo varen prostor in čas posameznikom, parom, zakoncem ter družinam, ki se pogosto znajdejo pod različnimi pritiski, doživljajo težave v odnosih, se soočajo z izgubami, nizkim samospoštovanjem, tesnobo, depresijo in drugimi težavami ter izzivi. Vse to lahko povzroča številne frustracije in občutek, da smo obtičali in ne vemo, kako naprej.

Nikakor pa ni univerzalnih odgovorov, s katerimi bi rešili specifično stisko posameznika in bi jo lahko posplošili na celotno populacijo. Odgovori in rešitve za osebne težave se skrivajo globoko v vsakem izmed nas in odkritje le-teh nam nudi možnost za osebno rast. Pot do globine sebe pa lahko vodi preko svetovalno-terapevtske pomoči, ki vzpodbuja proces odkrivanja sebe in tlakovanje novih življenjskih poti.

Posebno skrb pa namenjamo otrokom, ki se znajdejo v čustveni stiski. Do prepoznavanja in izražanja svojih čustev jim pomagamo s terapevtskimi tehnikami (fotogovorica, risanje, peskovnik, lutke, glina). Tovrstno terapijo imenujemo tudi igralna terapija.

Psihoterapevtka Majda Baligač

Vodja centra: Majda Baligač, psihoterapevtka

• magistrica zakonskih in družinskih študijev, z nadgradnjo znanja iz svetovalno-terapevtskega dela in terapevtske obravnave otrok

• terapevtsko delo opravljam pod redno supervizijo

• profesorica teologije in slovenščine, s strokovnim izpitom na področju vzgoje in izobraževanja

MNENJA KLIENTOV

Ponosen sem na sebe, da sem se odločil za psihoterapijo, čeprav včasih najraje ne bi šel, ker sem se bal samega sebe. A sem s trdno voljo in delom zmogel. Zahvala pa gre tudi vam, da ste bili z mano na tej poti, posebno še takrat, ko sam nisem verjel vase. Hvala, da ste me sprejeli takšnega, kot sem. Zdaj sem tudi sam sebi "všeč".

klient

Hvala vam, da ste zdržali z mano v vsej moji "bedi". Hvala, da ste mi pokazali luč na koncu tunela. Zdaj vem, da zmorem dalje sama.

klientka

Po psihoterapiji sem postala bolj "kul", sama sebi dovolj. Izboljšali so se tudi moji odnosi z drugimi.

klientka

Hvala, da ste naju še bolj povezali. Naučila sva se pogovarjati o svojih čustvih, sprejemati drug drugega v celoti, predvsem pa sprejeti odgovornost za svoja dejanja na sebe.

klientka in klient

Brez vas ne bi zmogla dalje v življenju. Ste zelo empatični, umirjeni, poleg vas se človek počuti varno. Vesela sem, da sem vas spoznala.

klientka

Hvala, da ste me naučili, kako se spopadati z mojimi strahovi, ki so res veliki. Ob vas sem spoznala, da z mano ni nič narobe, da sem čisto ok. Ko sem ob vaši pomoči sprejela sebe, se je spremenil tudi moj odnos do drugih. Najbolj hvaležna pa sem, da končno zmorem drugim brez slabe vesti reči NE.

klientka

Pomoč sem poiskala zaradi samopoškodovanja. Sovražila sem se, jezna sem bila na starše ... Na psihoterapiji sem lahko končno spregovorila o svojih pravih čustvih in bila slišana. Hvala, da ste me naučili, kako jezo, gnev, obup izraziti na varnejši način, na način, da se ne poškodujem.

klientka

Moža sem povabila na terapijo, ker sem mu želela povedati, da se želim ločiti. Ko pa smo začeli skupaj predelovati najine vzorce, ki sva jih prinesla iz primarne družine, sem ugotovila, od kod moj strah, želja po biti sama, strah pred intimo, bližino ... Kar groza me je bilo. Vse sem predelala z vašo pomočjo in ob prisotnosti moža. Mislila sem, da me bo zapustil, ko bo spoznal, kakšna sem "v resnici". Pa me ni. Postal mi je največja opora, zaupnik, najin odnos se je poglobil. Hvala, ker sva še vedno poročena in srečna. Čeprav se oba vsak dan znova trudiva za najin odnos.

klientka

MNENJA UDELEŽENCEV DELAVNIC ZA UČITELJE IN VZGOJITELJE

"Prišla sem po 0,5 točke ter nasvet, kako izražati čustva. Odšla bom pa s čudovitimi vtisi, uporabnimi tehnikami ter potrditvijo, da določene stvari v skupini že delam dobro. In seveda z veliko več samozavesti, katere mi trenutno manjka."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Na delavnici sem bila aktivni udeleženec, kar mi zelo veliko pomeni. Sama delavnica je nadgradnja mojega predhodnega znanja. Tehnike so bile predstavljene zelo strokovno, nevsiljivo, zanimivo. Hvaležna sem za to izkušnjo."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Super. Tehnike bom z veseljem uporabila v razredu z mojimi učenci. Hvala za navdihujoč dan!"

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Delavnica mi je bila zelo všeč, saj sem izvedela veliko novega. Predavateljica je govorila sproščeno, z veliko znanja. Zelo všeč mi je bila praktična izvedba, saj smo tehnike lahko preizkusile tudi same. Uporabila jih bom pri svojem delu z otroki."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Nadaljujte tako. Bilo je čudovito. Dobro za nas osebno in uporabno za delo z otroki. Hvala, ker ste to delili z mano."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Delavnica je presegla moja pričakovanja. Všeč mi je bilo, da smo se skoraj vse udeleženke lahko odprle in pokazale svoja čustva. Čas je hitro minil. Všeč mi je bilo."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Dobro pripravljena delavnica, odlična izvedba."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev

"Delavnica mi je bila zelo všeč, saj sem spoznala več različnih metod, s katerimi lahko razumem čustva drugih. Všeč mi je bilo tudi, da je bilo veliko lastne aktivnosti ter preizkus teh metod."

udeleženka delavnice Pot do otrokovih čustev